Saturday, June 07, 2008

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN KAÇAK ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

İHA
06 Haziran 2008,Cuma


Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda satış noktalarına yapılan denetimlerde, 18 bin 720 litre kaçak zeytinyağı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli olarak gıda satışı ve üretimi yapılan işyerlerine yaptıkları denetimler neticesinde kaçak yağ ele geçirildi. Çeşitli markalarda üzerinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan onaylı olduğuna dair sahte kupürü bulunan zeytinyağlarının farkına varan ekipler, yaptıkları araştırmalar neticesinde zeytinyağının dağıtımının yapıldığı işyerine baskın yapıldı. Yapılan baskın sonucunda 18 bin 720 litre üretim izni olmayan kaçak zeytinyağı ele geçirildi.

Tarım Müdürü Cafer Kınanç, İzmir ve Tokat illerinden gelen kaçak zeytinyağının piyasaya sürülmek istendiğini belirterek, "Ekiplerimizin sürekli ve etkili denetimleri neticesinde bu kaçak yağlar yakalandı. Zeytinyağının dağıtım noktası ve satış noktalarına yapılan baskınlarda ele geçirilen zeytinyağlarına el konuldu. Özellikle tüketicilerin bilinçli olması ve aldıkları gıdaların menşelerine bakmaları çok önemlidir. Gördükleri olumsuzluk durumunda bizlere bildirmelerini bekliyoruz" dedi.

Ele geçirilen kaçak zeytinyağları müdürlük depolarına götürüldü.

No comments: