Thursday, June 26, 2008

TBMM ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ARAŞTIRMA KOMİSYONU, BURSA'DA İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

CHA
26 Haziran 2008,Perşembe


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zeytin ve Zeytinyağı ile Diğer Bitkisel Yağları Araştırma Komisyonu, Bursa'da incelemelerini sürdürüyor.

Meclis Araştırma Komisyonu'ndan toplam 10 milletvekili incelemelere katıldı. Başkanlığını Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu, Karacabey'de yapılan incelemenin ardından Bursa Marmarabirlik'e geçerek burada zeytin ve zeytinyağı konusunda yaşanan sıkıntılar ve çıkış yollarını ele aldı. Marmarabirlik'te brifing alan komisyon üyeleri birlik üyeleri ile buluştu. Ardından Mudanya'ya geçen TBMM Komisyonu, Uğurmumcu Kültür Merkezi'nde sektör temsilcileri ile buluşup bilgi alışverişinde bulundu.

Bursa'ya dönen Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri programın ikinci gününe ise Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret ederek başladı. Vali Harput ile Bursa'da zeytincilik konusunu ele alan komisyon üyeleri, sektörün yaşadığı sorunları ve çıkış yollarını görüştü.

Ziyaretin ardından İznik'e hareket eden komisyon üyeleri, burada da sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sektörün sıkıntılarını görüştü. Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri İznik'in ardından Orhangazi ve Gemlik ilçelerine de uğrayarak sektörün sorunları ve çıkış yollarını ele alacak.

No comments: