Tuesday, June 17, 2008

ZEYTİN AĞACINI KESMEMEK İÇİN PROJEYİ DEĞİŞTİRDİLER

İHA
17 Haziran 2008,Salı


Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir firma, fabrika inşaatı sırasında zeytin ağaçlarının kesilmemesi için projede değişiklik yaptı. Zeytinyağı fabrikasının ortasında kalan 3 zeytin ağacı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Prof. Dr. Yahya Laleli, ilçeye bağlı Taylıeli köyünde zeytin yağı fabrikası kurarken, zeytin ağaçlarına zarar vermedi. Projede değişiklik yapılarak 3 adet zeytin ağacı fabrikanın ortasında bırakıldı. Zaman zaman yurdun değişik yerlerinde yaşanan ağaç katliamları gündemdeki yerini korurken, Burhaniye'deki bu uygulama büyük ilgi gördü.

Zeytin ağacına büyük değer verdiklerini belirten, işletmenin ziraat departmanı sorumlusu ziraat mühendisi Esin Köylü, "İşletmeye ait 45 bin ağaç bulunmaktadır. Hasadı sırık yerine tarakla yapıyoruz. Bunun içinde bol ürün alıyoruz. Fabrikada laboratuar titizliği ile üretim yapıyoruz. Fabrikamız kurulurken zeytinlere zarar vermemek için projede değişiklik yapıldı. Fabrikanın ortasında kalan 3 zeytin ağacı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor" dedi.

No comments: