Monday, June 02, 2008

VINOLIVE 2008 FUARI SONA ERDİ

İHA
02 Haziran 2008,Pazartesi


İZFAŞ'ın organizasyonunda 29 Mayıs- 1 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen Vinolive- 5. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi. Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenen Vinolive 2008'i 12 bin 993 kişi ziyaret etti.

Üzümün ve zeytinin anavatanı Anadolu'nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik girişimlere destek olmak amacıyla düzenlenen Vinolive, beşinci yılında da büyüme eğrisini sürdürdü. Bu yıl fuara, yerli ziyaretçinin yanı sıra Fransa, Gürcistan, İtalya, Lübnan, Suriye, Yunanistan, İngiltere, İsrail, BAE, Ukrayna, Polonya, KKTC, Romanya, Ürdün, G.Kore, Filistin, Bulgaristan'dan da ziyaretçi geldi.

133 firmanın katıldığı Vinolive 2007'yi 11 bin 687 kişi ziyaret etmişti. 150 firmanın katıldığı Vinolive 2008- 5. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, profesyonel ziyaretçiye yönelik bir sektör fuarı olarak gerçekleşti. Fuarın katılımcı ve ziyaretçi profilini sektör üretici ve alıcıları, makine -yedek parça ve yan sanayi üreticileri, ziraatçılar, sektör tedarikçileri, lojistik destek hizmeti veren kuruluşlar, sektörel dernek ve birlikler, otel ve zincir marketler oluşturdu.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ziraat Odası ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Üzüm Üreticileri Sendikası, Şarap Sanayicileri Derneği'nin desteğini alarak gerçekleşen Vinolive'nin en dikkat çeken etkinliği, Vinolive Sempozyumu oldu. Sempozyum her iki sektörün dünya çapındaki yöneticilerini İzmir'e getirirken, Türkiye'nin şarap, zeytin ve zeytinyağındaki gücü ve potansiyeline ilişkin görüşler dile getirildi. 300 kişinin katıldığı sempozyumda sektörün gelişimine bilimsel açılımlar getirildi.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuar sonrası yaptığı değerlendirmede, "İZFAŞ olarak katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin memnun ayrıldığı bir organizasyonu düzenlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şimdi amacımız aynı başarıyı gelecek yıllarda da artırarak sürdürmek ve Türk ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak. Gelecekte daha da başarılı organizasyonlar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Hedefimiz İzmir'i her iki sektörün başkenti yapmak" dedi.

No comments: