Tuesday, June 10, 2008

JAPON PRENSESİ TAKAMADO EGE YEMEKLERİNE BAYILDI

09 Haziran 2008 Pazartesi

Türkiye - Japonya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Japonya'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün seyahatine zeytinyağlı Ege yemekleri damgasını vurdu.

3-8 Haziran 2008 tarihleri arasında, Japonya'ya Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret kapsamında, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından "Geleneksel Türk Mutfağı Örnekleri" isimli gece düzenlendi. Geceye Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Japonya Prensesi Takamado, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacanlı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Türk - Japon işdünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan 437 kişi katıldı.

TÜRK ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER BÜYÜK ÖVGÜ ALDI

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, Tokyo Imperial Oteli'nde fiilen 427 kişinin katılımı ile düzenlenen "Geleneksel Türk Mutfağı Örnekleri" gecesinde Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şube Müdürü Çiğdem Önsal, İzmir Hilton Oteli Yiyecek - İçecek Müdürü Sevil Görgülü, Mutfak Şefi Hüseyin Yılmaz, Soğuk ve Sıcak Yiyecek Sorumlusu Osman Selen, Pastane Sorumlusu Orhan Kızılkaya tarafından hazırlanan menü doğrultusunda, başlangıç tabağında, Patlıcan Salatası, Deniz Börülcesi, Kabak Çiçeği Dolması , Zeytinyağlı Enginar , Yaprak Sarma ve Peynir ile Doldurulmuş Zeytinler ikram edildi. Masalarda Patlıcan Salatası , Turpotu Salatası, Yoğurtlu Semizotu , Radika Salatası , Ahtopot Salatası , Zeytinyağlı Şevket-i Bostan serpme olarak sunulurken, çorba olarak Tereyağlı Kızarmış Biberli Kuzu Gerdan Çorbası servis yapıldı. Ara sıcak olarak Isırganotlu Mantı ikram edilirken, ana yemek olarak Kızarmış fesleğen ile Ege Yöresine özgü hazırlanmış Sütlü Balık Japon misafirlerin beğenisine sunuldu. Yemeğin sonunda ise Bademli Şambali Tatlısı , Tulumba Tatlısı , Peynirli Höşmerim Tatlısı , Kaymaklı Ayva Tatlısı ve Baklavadan oluşan tatlı servisi yapıldı.

Türk mutfağı Japonya'da Fransız ve Çin mutfağından sonra üçüncü önemli mutfak konumunda.

No comments: