Tuesday, June 24, 2008

Zeytinyağı analizinin sonucu bir günde

Haber Ekspres
20 Haziran 2008,Cuma


Aydın Ortak Girişim Modern Zeytinyağı Rafineri Tesisleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Güven, "Aydınlı zeytinyağı üreticilerimiz hem zamandan hem de paradan tasarruf etmek istiyorlarsa, laboratuvarımızı tercih etsinler" dedi.

Güven, Aydın'daki zeytinyağı üreticilerinin ve satıcı firmaların analiz yaptırmak için genellikle İzmir'e gittiklerini belirterek, gidiş dönüş ve analiz için yapılan süre ile birlikte iki gün zaman kaybının yaşandığını söyledi. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için fabrika bünyesinde 80 bin euro yatırımla zeytinyağı analiz laboratuvarı kurduklarını ifade eden Güven, zeytinyağı için gerekli olan Dış Ticaret Sertifikası olan COI belgesini de aldıklarını belirtti.

Güven, analiz laboratuvarlarından Aydın'daki üreticilerin de yararlanabileceğini vurgulayarak, yapılan başvurulara bir gün içinde sonuç verdiklerini dile getirdi. Laboratuvarlarında Türkiye'de hiç bir laboratuvarda olmayan son model makinelerin kullanıldığını aktaran Güven, "Aydınlı zeytinyağı üreticilerimiz hem zamandan hem de paradan tasarruf etmek istiyorlarsa, laboratuvarımızı tercih etsinler" diye konuştu.

Yurt içindeki diğer laboratuvarların ücretlerini euro üzerinden aldıklarını, kendilerinin ise YTL üzerinden ücretlendirme yaptığını vurgulayan Güven, zeytinyağının asit analizinin 5 YTL, peroksit sayısı analizinin 15 YTL, UV özgül absorbans analizinin 30 YTL, trigliseritler analizinin 25 YTL, yağ asitleri kompozisyonunun belirlenmesinin 85 YTL, stigmastadien analizinin 125 YTL, teorik ve gerçek ECN 42 farkı analizinin 74 YTL, wax analizinin 125 YTL ve sterol kompozisyonunun belirlenmesi analizinin 125 YTL olduğunu kaydetti.

No comments: