Monday, December 17, 2007

Atlı Kır Bekçileri, Zeytin Hırsızlarına Göz Açtırmıyor


Cihan Haber Ajansı
17 Aralık 2007,Pazartesi

Edremit Körfezi'nde görev yapan Çiftçi Malları Koruma ekibinde görevli atlı ve motorize kır bekçileri hırsızlara göz açtırmıyor.

Ayvalık'ta Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan atlı kır bekçileri, ilçedeki tarım alanlarında hırsızlara göz açtırmıyor. Balıkesir'in Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Güney Aygüner, 1941 yılından bu yana bünyelerinde faaliyet gösteren kır bekçileri kadrosu ile zeytin hırsızlığına karşı mücadelede büyük yol kat ettiklerine dikkat çekiyor. Aygüner, 24 saatlik görev süresi içinde hırsızlığa karşı etkili bir mücadele verildiğini kaydediyor.

Tüm müstahsillerin bu çalışmayı memnuniyetle karşıladığını belirten Aygüner, "Bu sene zeytinin var yılı olduğu için hırsızlık olaylarında da artış var, ancak bekçilerimiz olayların yüzde 90'ını engelliyor. 55 bin adet zeytin ağacını koruyoruz. Çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Jandarma Komutanlığına ve Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer'den büyük destek gördüklerini vurgulayan Aygüner, müstahsiller adına kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Öte yandan Havran Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Zey-Tim Ekibi 3 ü motorize, ikisi atlı olmak üzere toplam 5 kişilik ekipte gece gündüz hırsızlara göz açtırmıyor. Arazi ve yol durumuna göre, bazen at, bazen motosiklet ile Havran ilçesinde kuş uçurtmuyor.

No comments: