Saturday, December 15, 2007

Doğu Akdeniz Zeytin/Zeytinyağı Zirvesi


24-25 Ocak 2008 tarihinde, Adana’da fuar alanında Zeytin ve Zeytinyağı zirvesi düzenlenecektir.

Zirvede Doğu Akdeniz için uygun ağaç cinsi tespitinin yanı sıra, fidan çeşitleri, zeytin bahçesi tesisi, üretimi ve bakımı, zeytin işleme teknolojileri, zeytinin bölge ekonomisine katkısı, zeytinyağı üretimi, Zeytinyağının küresel olarak önemi, ülkemiz zeytinyağı tüketim alışkanlıkları ve beklentiler, Zeytinyağının insan sağlığı açısından sayısız faydaları, vb konularında bilgiler verilecektir.

Zirveye katılım uluslararası düzeyde planlanmakta olup, ülkemizde konularında uzman olan her kesimden kişi kurum ve kuruluşlar da konuşmacı olarak davet edilecektir.

Zirve, Valilik tarafından organize edildiğinden, tüm kesimlere aynı mesafede olan bir duruş sergileyeceği için, katılımcı kişi kurum ve kuruluşların aralarında geçmişten gelen olası anlaşmazlıkların zirveyi etkilememesi ve etkinliğinin arttırılması sağlanacaktır.

Organizasyon, tüm bölgede etkin olarak izlenecek, gerek yerel, gerek ulusal görsel ve yazılı medyada geniş yer alacak şekilde organize edilecektir.

Konu ile ilgili sektörlerde bulunan firmalar, destekleyici olarak, bu görsel organizasyonda hem bölgeye, hem de tüm ülkeye tanıtımlarını yapmak fırsatı bulabileceklerdir.

Daha da önemlisi, zeytin ve zeytinyağı Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğundan, bu konudaki böylesine kapsamlı bir organizasyona sponsor olmak destekleyici için bir gurur kaynağı da olacaktır.

Zirve düzenleme kurulunda Adana Tarım İl Müdürlüğü'nden Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Abdulkadir KARACA, mühendisler Birsen ERGÜN, Murat EMELİ, ÇÜ Ziraat Fakültesi araştırma görevlisi Mehmet ULAŞ, Zeytindostu derneği Adana il temsilcisi ve Purolive zeytinyağları üreticisi Haldun COŞKUN ve D.Akdeniz Zeytin Birliği temsilcisi Ramazan CESUR bulunmaktadır.

No comments: