Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Tuesday, December 04, 2007
Zeytinyağının 5 Yararı
03 Aralık 2007 Pazartesi
Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi, tam bir antioksidan deposu olan zeytinyağının yararları saymakla bitmiyor.
İşte zeytinyağının sağlıklı ilan edilmesinin 5 nedeni:
.Kanser riskini azaltır:İçerdiği 'polyphenols', bitkisel antioksidan ile hücreleri kanserden korur. Tekil doymamış yağ oranı kansere karşı etkilidir.
.Kalbi korur:Kalbiniz için zeytinyağından daha iyi hiçbir şey yoktur. İyi kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü (LDL) düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, itihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık sorunlarını önler.
.Kan basıncını düşürür:İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendirir ve genişletir.
.Kilo vermenizi sağlar:Kendine has lezzeti ve doymuş yağ oranının düşük olması kilo vermeye yardımcıdır.
.Baş ağrısını azaltır:Eğildiğinizde başınıza doğru saplanan bir ağrınız varsa; salata ve sebzelere düzenli ekleyeceğiniz zeytinyağı sayesinde hem bu ağrıdan hem de mide sorunlarından kurtulabilirsiniz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment