Monday, December 03, 2007

Ayvalık Zeytinyağı Pazarı,üreticileri bir araya getirdi..


03-Aralik-2007 Pazartesi

"3. Zeytin Hasat Günleri" diye adlandırılan Ayvalık Zeytinyağı Pazarı, Ayvalıklı zeytin ve zeytinyağı üreticilerini bir araya getirdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de açılışı gerçekleştirilen fuara 26 stant ev sahipliği yaptı. Fuar açılış törenine törene Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ATO Başkanı Rahmi Gençer ile zeytin ve zeytinyağı üreticileri yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir açılış konuşması yapan ATO Başkanı Rahmi Gençer, konuklara törene katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Ayvalık bir zeytinyağı pazarıdır. Aynı zamanda tarım aletleriyle de bir sanayi oluşturmuştur. Zeytin makineleri ile bir geçmişimiz var. Bütün bunlarla onur duymaktayız. Bu fuar açılışlarını düzenli olarak yapmak ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Değerli zamanını bize ayırarak açılışımıza gelen Valimiz Selahattin Hatipoğluna, Kaymakam Nazım Madenoğlu'na, Belediye Başkanı H.Bülent Türközen'e ve organizede yer alan ve destek veren kuruluşlarımız ile konuklara teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Vali Selahattin Hatipoğlu, fuardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Ayvalık önemli bir turizm merkezidir. Aynı zamanda zeytincilikte öyle. Bu fuarın açılımı bölge zeytinciliğine katkı sağlamaktadır. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise yaptığı konuşmada, "Yöremize canlılık kazandırmak uluslar arası kalitemizi göstermek, rekabetimizi tatlandıracak yeni pazarlar kazandırmak amacı ile fuarları yarınlara taşıyacağız" dedi.

No comments: