Friday, December 21, 2007

Marmarabirlik'ten Bilgilendirme Atağı


İhlas Haber Ajansı
21 Aralık 2007 Cuma


Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), kurum hakkında kamuoyunda oluşan olumsuz görüş ve düşünceleri ortadan kaldırmak amacıyla AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, İl Başkanı Sedat Yalçın ve İl Genel Meclisini ziyaret ederek kapsamlı bilgi verdi.

Marmarabirlik hakkındaki olumsuz görüş ve düşünceleri ortadan kaldırmayı amaçlayan yönetim kurulu, zeytin üreticisinin direkt temas halinde olduğu siyasileri bilgilendirme atağına geçti. Refi Taviloğlu başkanlığındaki Marmarabirlik Yönetim Kurulu, ilk önce TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, aynı zamanda AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yu ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Başkan Taviloğlu ve yönetim kurulu üyeleri, rakamsal verilerle Marmarabirlik’in dününü ve bugününü anlattı. Marmarabirlik’in ürün alım ve satım politikalarına yönelik eleştirilerin yanlış bilgiden kaynaklandığını söyleyen Taviloğlu, "Birlik olarak 2000 yılında çıkarılan ve tarım satış birliklerini yeniden yapılandıran yasaya uygun hareket ediyoruz. Yeniden yapılandırma sürecinden alnının akıyla çıkabilen tek birlik Marmarabirlik'tir. En çok eleştiri konusu olan zeytin fiyatını arz-talep dengesi belirliyor. Birlikler kanalıyla devlet desteğinin ortadan kalkmasıyla Marmarabirlik kendi ayaklarının üzerinde durması gerekir" dedi.

Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da, amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirterek, zeytincinin sorunlarının çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Daha sonra İl Genel Meclisi’nde oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan zeytin raporunda zeytin üreticisinin içinde bulunduğu durumun tek sorumlusunun Marmarabirlik olarak gösterilmesi üzerine yönetim kurulu, başkan Nurettin Avcı’nın daveti üzerine İl Genel Meclisi’nin konuğu oldu. Marmarabirlik Başkanı Taviloğlu, meclis üyelerine rakamlarla Marmarabirlik'i anlattı.

Marmarabirlik son olarak da AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Yalçın, partili zeytin üreticilerinden Marmarabirlik hakkında pek çok yakınma dinlediğini, yapılan bilgilendirmeyle kafasındaki soru işaretlerinin dağıldığını söyledi.

Bu arada Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, muhalefet partilerine mensup milletvekillerini de bilgilendireceklerini belirtti.

No comments: