Wednesday, December 05, 2007

Ayçiçekyağını, Zeytinyağı Tenekesinde Satmak İsterken Yakalandılar


Cihan Haber Ajansı
05 Aralık 2007,Çarşamba


Erzurum Emniyet Müdürlüğü, ayçiçekyağını zeytinyağı tenekelerine doldurarak satmak isteyen çeteyi çökertti.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, sahte sıvı yağlara yönelik üç ay içerisinde iki ayrı operasyon düzenledi. Bazı şahısların son kullanma tarihi geçmiş zeytin, salça ve zeytinyağı tenekelerine ayçiçekyağı doldurarak piyasaya satmak istediği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri söz konusu şahısların araçlarına ve depolarına operasyon düzenledi. Yağ yüklü bir kamyonun Dadaşkent Belediyesi Alparslan Mahallesi'nde bir depoya mal boşaltacağı istihbaratını değerlendiren ekipler, araca ve depoya baskın yaptı. Aramalar neticesinde 5 bin 894 litre sıvı yağ, 7 bin 500 kilogram pirinç, 12 kilogram çay, raf ömrü dolmuş 3 bin 254 kilogram zeytin ve 192 kilogram salça ele geçirildi.

Eş zamanlı olarak birkaç ilde daha yürütülen operasyonda, piyasaya sürülmeye hazırlanmış 12 bin 6 litre sıvı yağ, 6 bin 961 kilogram zeytin, 4 bin 725 kilogram pirinç ele geçirdi. Yakalanarak adli makamlara sevk edilen S.D ve Ö.A isimli şahıslardan S.D, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Emniyet Müdürü Kamil Çolak, "Depodaki huni ve kovalar ile ayçiçekyağını zeytinyağı tenekelerine koymuşlar. Böylece vatandaşa satacaklardı. Ele geçirdiğimiz yağ ve diğer gıda maddelerinin analizlerinin yapılması için Tarım İl Müdürlüğü'ne verdik." dedi.

No comments: