Monday, December 31, 2007

Burhaniye Tariş'te Kapasite Bir Misli Artırıldı


İhlas Haber Ajansı
30 Aralık 2007 Pazar


Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) zeytinyağı fabrikasında yeni alınan zeytin sıkma makinesi ile kapasite bir misli artırıldı. Yeni makine, düzenlenen törenle kurban kesilerek hizmete sokuldu.

Fabrikanın bahçesinde yapılan törene 76 nolu Tarım Satış Kooperatifi ve Belediye Başkanı Fikret Akova ile Tariş Müdürü İsmail Çancı, Tariş yönetim kurulu üyeleri ve üreticiler katıldı. Tariş zeytinyağı fabrikasının entegre bir tesis haline geldiğini belirten Başkan Fikret Akova, "Fabrikanın üretim kapasitesi 180 ton kapasiteli makinenin hizmete girmesi ile birlikte günlük 360 ton kapasiteye yükselmiştir. Geçtiğimiz yıl başlattığımız kasa sistemi ile zeytinin bozulmasını önledik. Şimdi ise artan işleme kapasitesi sayesinde gelen ürün en kısa zamanda işlenecektir. Bu da yağ kalitesini artıracaktır. Zeytinin çekirdeğini de çıkararak çevre dostu yakıt haline getirdik. Yeni satın aldığımız makine için 235 bin Euro ödendi. Yeni makineniz ilçemize ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bin 800 üyemiz bulunmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından Ören Cami imamı Ali Osman Aydoğdu tarafından bolluk ve bereket için dua edilirken, davetlilere etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

No comments: