Wednesday, December 19, 2007

Sabun ve zeytinyağı markası Ahmet Fahri, 40 konsept mağaza açacak


Dünya
19 Aralık 2007,Çarşamba


İZMİR - TBT firması, doğal yöntemlerle yetiştirilen zeytinlerden ürettiği "Ahmet Fahri" markalı zeytinyağı ve sabunları Avrupa'da tüketiciye ulaştıran konsept mağazalarını Türkiye'de de yaygınlaştıracak. Ahmet Fahri'nin ilk konsept mağazasını bu yıl Ankara Çayyolu'nda açan TBT firması, Türkiye'de 40 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.
Aydın'da, 1978 yılında aile firması olarak kurulan TBT İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin kurucusu Ernur Çamlıca, gelişen kalite anlayışıyla özel gurme natural sızma zeytinyağı üreticisi olarak güçlü bir markaya sahip olduklarını belirtti. Çamlıca, başlangıçta yurtiçi pazara üretim yaparken yurtdışından gelen talepleri değerlendirerek başladıkları ihracatı zamanla geliştirdiklerini, gelinen aşamada 25 ülkeye satış yaptıklarını söyledi.

İlk mağaza Ankara'da

Ankara Çayyolu'nda Türkiye'deki ilk konsept mağazalarını açtıklarını belirten Çamlıca, "Ürünlerimizi market ve hipermarketlerde pazarlamak istemiyoruz. Bu sebeple, yurtdışında oturttuğumuz sistem olan konsept mağazaları ülkemizde de faaliyete geçirme taraftarıyız. İlk mağazamızı açtık, sırada diğer mağazalarımız var, Türkiye de özellikle büyük kentler ve turistik bölgeler başta olmak üzere toplam 40 mağaza hedefimiz var" dedi.

Ahmet Fahri markasıyla sadece natural taş dibekte sıkma sızma zeytinyağı ürettiklerini söyleyen Çamlıca, "Son yıllarda ürün gamımıza reçelleri de ekledik. Ürün çeşidimizi arttırmaya devam edeceğiz. Yeni sabun ürünlerinin yanı sıra özellikle tahin, üzüm pekmezi, keçi boynuzu pekmezi, kestane balı, aromatik yağlar ve aromaterapi yağları konusunda altyapı çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" diye konuştu.

Yurtdışı ürünlerde Osmanlı gravürleri

Yurtdışından giderek artan talep ile birlikte doğal sabun üretimine geçtiklerini ve zeytinyağı üretimi ile eşit hale geldiğini anlatan Ernur Çamlıca, şunları söyledi:

"Gelişen pazarla birlikte sabunlarımızda da çeşitlenmeye gittik ve zeytinyağı sabunumuza ek olarak defne yağlı ve kekik yağlı sabun üretimine de başladık. 125 gramlık sabunu ürettik ve hijyenik ambalaja aldık. Yurtdışına sattığımız ürünlerin üzerinde özgün Osmanlı gravürlerini kullandık. 2000'li yıllarda zeytin yetiştirdiğimiz arazinin büyümesi, ikinci kuşak yöneticilerin yönetimde söz sahibi olmasıyla birlikte ürün grubumuza reçel, bal ve salçayı da ekledik."

No comments: