Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Tuesday, December 18, 2007
Zeytinli Gül Tatlısı yaptı
Seyfettin ŞEKERSÖZ
gemlik korfez gazetesi
17.12.2007
Zeytinden çikolata yapan Orhangazili Nafi Karanfil, bir ilke daha imza attı
Gıda girişimcileri tarafından kestane şekerine rakip olarak üretilen zeytin reçeline şimdi yeni bir tat kazandırıldı. Yemek konusunda uluslararası bir uzman olan Orhangazili Nafi Karanfil geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği "Zeytin çikolata sı"ndan sonra şimdi de "Zeytinli gül tatlısı"nı üretti.
Taze zeytinlerin suyu ile tatlandırılmış olan hamur işi tatlıda zeytin tadı damakta hoş bir zeytin etkisi bırakıyor. Bolu'nun Mengen ilçesindeki yemek uzmanlarına Orhangazi'nin yetiştirdiği ve yemek yapımı konusundaki uluslararası usta ismi olan Nafi Karanfil, zeytini tatlı türleri içinde de değerlendirmeyi başardı. Özel olarak kendi yaptığı bir kutu tatlıyı önce tanıdıklarının damak tadına sunan Karanfil; geçtiğimiz ay ürettiği zeytinli çikolatadan sonra şimdi de "zeytinli gül tatlısı" üretmeyi başardı. Taze zeytinlerin suyundan hazırladığı aroma ile tatlandırdığı zeytinli gül tatlısı mutfaklarımıza yeni bir tat kazandırmaya aday görünü yor. Nafi Karanfil; zeytinin meyve türleri içinde en değerli ürün olduğunu söyleyerek; bu üründen yeni tatlar üreterek, hem mutfaklarımızın yeni damak tatları ile tanışmasını, hem de zeytine yeni pazarlar kazandırmayı amaçladığını belirtti. Yeni ürününü tadan herkesin son derece beğendiğini belirten karanfil; "Bunlar örnek olarak yaptığım ürünler. Asıl amacım bu ürünlere seri üretim özelliği kazandırmak, daha geniş pazarlarda ve sınırları-mızın ötesinde de pazar bulmasını sağlamak," dedi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment