Thursday, January 17, 2008

Alanya'da Fidan Dağıtımına Yoğun İlgi Gösteren Çiftçiler, İzdihama Neden Oldu


Cihan Haber Ajansı
17 Ocak 2008 Perşembe


Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Kırsal Kesimi Kalkındırma Projesi' kapsamında düzenlenen fidan dağıtımında izdiham yaşandı. Sabahın erken saatlerinde Fidan Üretme İstasyonu'na akın eden çiftçiler, fidan alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 13 bin kişiye 503 fidanın dağıtıldığı törene çiftçilerin göstermiş olduğu ilgi yetkilileri mutlu etti.
Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından başlatılan 'Kırsal Kesimi Kalkındırma Projesi' tüm hızıyla devam ediyor. Alanya'nın Oba beldesinde bulunan Fidan Üretme İstasyonu'nda 6 köy ve Güzelbağ beldesindeki çiftçilere tam bodur elma, yarı bodur elma, yarı bodur zeytin, ceviz ve kivi fidanlarından oluşan 13 bin 503 adet fidan dağıtıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Doğan, fidan dağıtımına çiftçilerin göstermiş olduğu yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Projeyi hayata geçirmedeki amaçlarının kırsal kesimde yaşayan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kalkındırmak olduğunu vurgulayan Kaymakam Doğan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından başlatılan 'Kırsal Kesimi Kalkındırma Projesi'nin 115 bin YTL'ye mal olduğunu aktardı. 'Göreve geldiğim günden bu yana en çok kırsal kesimin kalkınmasına önem verdim' diyen Doğan, "Alanya merkezde nasıl turizmin gelişmesi ve büyümesi için çaba sarf ediyorsak kırsalda da tarımın kalkınması için çalışıyoruz. Çünkü köylü milletin efendisidir. Köylerimizin gelişmesiyle birlikte buraları da turizme açacağız. Önümüzde çok değişik projelerimiz var. Bunları zamanı geldiğinde tek tek hayata geçireceğiz. Bu konuda bütün Alanyalılardan destek bekliyoruz." dedi.

'KÖYLERİN ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK'
KÖYDES projesiyle köylerin altyapı çalışmalarını tamamladıklarını hatırlatan Doğan, köylerin yaşam standartlarını yükseltmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Yapılan çalışmalar neticesinde 5 yıl içerisinde Alanya'nın bitki örtüsünde büyük değişiklikler yaşanacağına inanan Doğan, 'Bir süre önce köylülerimize zeytin fidanları dağıttık. Alanya'nın çoğu bölgesi zeytin fidanları ile doldu, taştı. Birkaç yıl içinde Alanya turizmin yanında zeytin yetiştiriciliğinde de ön planda yer alacak. Amacımız üreticilerimizi hem kalkındırmak hem de bölgedeki tarımcılığı geliştirerek ürün çeşitliliğini sağlamak." diye konuştu.

Fidan dağıtım törenine katılan Mehmet Ali Yıldız, kırsal kesimin kalkınması açısından dağıtılan fidanların çok önemli olduğunu söyledi. Alanya'da son yıllarda tarımdan çok turizme ağırlık verildiğine inanan Yıldız, "Alanya bundan 10 yıl öncesine kadar tarımla da tanınıyordu. Şimdi ise sadece turizmle adını duyuruyor. Ancak bir ülkenin kalkınması için tarımın şart olduğuna inanıyorum. Tarımda süreklilik sağlanması için bu tür projeler hayata sık sık geçirilmeli." şeklinde konuştu.

Fidan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, Sosyal Hizmetler Müdürü Çetin Geyik, İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı.

No comments: