Tuesday, January 22, 2008

Çine Tariş'te 3. İstifa


İhlas Haber Ajansı
22 Ocak 2008 Salı


Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi denetleme kurulu üyesi Erdal Karatosun yaptığı basın açıklaması ile görevinden istifa etmek zorunda kaldığını söyledi. Son bir yılda Çine Tariş'ten 3 kişinin istifa etmesi ilçede günün konusu oldu.
Yaklaşık 8 ay önce aynı zamanda Soğukoluk Köyü Muhtarı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Tetik, üç ay sonra da As Başkan Zeki Çetin'in istifası ile dikkatleri üzerine toplayan Çine Tariş'te son olarak da Denetleme Kurulu üyesi Erdal Karatosun’da görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yönetim ile uyuşamadığını, bunun da sıkıntı oluşturduğunu belirten Karatosun, Tariş Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığına sunduğu istifa dilekçesinde gerekçe olarak "Kayıtlı ve ortağı bulunduğum kooperatifte Denetleme Kurulu Üyeliği yapmaktayım. Söz konusu görevde bulunduğum süre içerisinde her ne kadar uyum içinde çalışmak istesem de, kooperatif ortaklarının menfaatlerini gözetmek ve kollamak açısından, görevim süresince bir yıldan beri istediğim bilgileri tam ve doğru olarak alamadım. Bunun neticesinde ortaya hoş olmayan bazı olayların gündeme gelmesi üzerine de, görev yapma imkanım zorlaştığı için istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu arda Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nde değişik şikayetler nedeniyle bir ayı aşkın süredir İzmir Birlik’ten gönderilen iki müfettiş tarafından inceleme ve soruşturma yapıldığı bildirildi.

No comments: