Saturday, January 26, 2008

Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları İspanya Yolcusu


25 Ocak 2008 Cuma

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, 27-31 Ocak 2008 tarihleri arasında dünyanın en büyük zeytin ve zeytinyağı üretici ülkesi İspanya’ya iş ve inceleme gezisi düzenleyecek. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, dünyanın en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi İspanya’da sektörün gelişimini ve sektörün aktörlerinin birbirleri ile ilişkilerini yerinde görmek istediklerini söyledi.

Türk Zeytinyağı İhracatçıları, yıllık 1 milyon 200 bin tonluk zeytinyağı üretimi ile dünya zeytinyağı üretiminin yüzde 51’ini tek başına karşılayan İspanya’ya iş ve inceleme gezisi düzenliyor. İspanya’nın Madrid, Sevilla ve Cordoba şehirlerini kapsayan seyahate Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nun yanı sıra, firma temsilcileri ve basından oluşan 30 kişilik bir grup katılacak.

İspanya temasları kapsamında İspanya Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, İspanya Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği başta olmak üzere İspanya zeytin ve zeytinyağı sektörünün sivil toplum kuruluşlarını ve İspanyol işletmeleri ziyaret edeceklerini belirten Güreli, “Zeytin ve zeytinyağı sektörünün asli unsurlarından olan kooperatifler ile zeytin ve zeytinyağı piyasalarındaki gelişmeleri görüşecek, kooperatiflerin İspanya’da sektörün diğer unsurları ile nasıl entegre olduğunu, sektörün gelişimine ne şekilde katkı koyduğunu sektörümüzün önemli firmalarının yöneticilerine ve kamuoyumuza göstermek istiyoruz. Bu temaslarımızın Türkiye’de de sektörün aktörlerinin birbirini daha kolay anlamasına katkı koyacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin 27-31 Ocak 2008 tarihlerinde gerçekleştireceği İspanya seyahati sırasında, Türkiye’de zeytincilik sektörünün kabusu haline gelen ve işletmelerin büyük cezalarla karşı karşıya kaldıkları karasu sorununun İspanya’da sektör tarafından ne şekilde çözümlendiğine ilişkin İspanya Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Teknik Bölüm sorumluluları Javier Lara ve Teresa Perez Millan tarafından bilgilendirme yapılacak.

No comments: