Thursday, January 10, 2008

Tariş Zeytinyağı İhracat Şampiyonu


Ankara Haber Ajansı
10 Ocak 2008,Perşembe


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2007 Yılında Sektörde En Yüksek Zeytinyağı İhracatını Gerçekleştirdi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2007 yılında sektörün en çok zeytinyağı ihracatı gerçekleştiren kuruluşu oldu.

Tariş, 2006-2007 sezonunda en yüksek ihracatı gerçekleştirmesi nedeniyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, Birlik tarafından düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Tariş Zeytinyağı'nın üretimden gelen gücünün iç ve dış piyasalarda da yerini aldığını ifade ederek, "Bu ödül Türk zeytinyağı çiftçisinin haklı gururudur. Ödülün gerçek sahipleri 28 bin zeytinyağı ortağımızdır" dedi. Şarman, son yıllarda küresel piyasalar kaynaklı bazı sektörel sıkıntılar olduğunu ifade ederken, 2007-2008 sezonunun zeytinyağı açısından daha parlak bir yıl olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Şarman, zeytinyağı sektörünün en önemli unsurunun üretici olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye son yıllarda zeytinyağı üretiminde önemli mesafeler kat etti. Üretim sahaları genişledi, dikilen fidan sayılar hızla artıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu alana stratejik ve ileriye dönük yatırımlar yaptı. Tüm bunlardan sonra üretimin seferberliğinin ve isteğinin sürmesi şarttır. Bunun için de sektörün tüm kesimlerinin buna destek olması ve umutlarının kırılmaması gerekmektedir. Ama unutulmamalıdır ki üretmeden hiç bir şey olmaz. Zeytinyağı üretilmezse bunun ticareti de olmaz. Bugün ihracatımızın gerçek şampiyonları çiftçilerdir."(ANKA)

No comments: