Tuesday, January 15, 2008

Ziraat Odası eğitim seminerlerine başladı


Seyfettin ŞEKERSÖZ
gemlik korfez gazetesi
15.01.2008


Son yıllarda ziraata verilen önemin azalması, fiyatların her geçen gün geriye gitmesi, maliyetlerin yükselmesi üreticiyi üretimden vazgeçmeye zorlarken, Gemlik Ziraat Odası da bir dizi önlem arama çalışmalarına başladı.

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, köylere yönelik başlattığı eğitim seminerlerinde üreticiye tarımın ekonomik şekilde nasıl yapılacağını anlatıyor.
Cihatlı ve Şahinyur du köylerini ziyaret eden Ali Çelik, slayt gösterisi ile üreticiyi aydınlatma yollarını arıyor."Zeytin gibi stratejik bir mahsulün ortadan kalkması zeytin üreticilerinin haya tiyetinin ortadan kalkacağı gibi ülke ekonomisine de büyük darbeler vuracaktır" diyen Çelik, Gemlik olarak zeytin üretmekten başka alternatifi olmayan bölgelerin devlet tarafından mutlaka korunmaları gerektiğini, çünkü zeytin ağacının üretime geçmesinin en az 7-10 yılı aldığını söyledi.
Çelik, köylerde üreticiye yönelik yaptığı açıklamalarda "Üreticilerin sesi Ziraat Odası olduğunu bilmelerini istiyoruz. Ziraat Odası üreticinin tek temsilcisi ve onların haklarının tek savunucusudur" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, üreticinin odayla hareket etme mecburiyetini hissetmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü Ziraat Odası üreticinin tek temsilcisi ve onların haklarının tek savunucusudur. Çünkü Ziraat Odası hiçbir siyasi kuruluşun gölgesinde çalışmaz ve çalışamaz. Ziraat Odasının tek düşüncesi ve görevi üyelerinin menfaatlerini üreticilerle konuşarak, fikir alışverişi yaparak korumaktır.Bu düşünceden yola çıkarak eğitim çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Yönetim olarak Şahinyurdu, Cihatlı ve Katırlı köylerinde bu tür çalışmalar yapılmış bundan böyle bütün köyler taranarak, merkezde de çalışmalarımız bittikten sonra, Gemlik'te tarımın durumu hakkında üreticilerimizle birlikte konferans düzenleyeceğiz" açıklamasını yaptı.
Konferansta Gemlik zeytinciliği, Gemlik tüccarının Gemlik zeytinine bakışı, Gemlik Ticaret Odalarının zeytine bakışı, Marmarabirliğin üreticilerle olan münasebetlerinin geniş şekilde masaya konacağını bildiren Çelik, "Biz inanıyoruz ki, Gemlik zeytininin esas sahibi üretici ve onun sesi Ziraat Odasıdır. Zeytin üreticilerinin problemleri, üreticilerin odayla kenetlenmesiyle çözülecektir.Üreticilerimize sesleniyorum, sizin problemlerinizi çözecek, problemlerinizi en kısa yoldan çeşitli platformlara taşıyacak Ziraat Odasıdır. Ona sahip çıkmanızı, yönetimi bu şekilde rahatsız edecek şekilde zorlamanızı istiyorum. Sizin istek ve menfaatlerinizi korumayan yönetimleri de olağanüstü kongreyle durumun, sizin menfaatlerinizi koruyacak yönetimleri iş başına getirin, bu sandalyeler kimseye babasından miras olmadığını bilin öyle zannedenlere de böyle olmadığını gösterin" şeklinde konuştu.

2 comments:

Anonymous said...

Good fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Anonymous said...

Opulently I agree but I about the collection should secure more info then it has.