Tuesday, January 22, 2008

Doğu Akdeniz Zeytin ve Zeytinyağı Zirvesi Toplanacak


Cihan Haber Ajansı
22 Ocak 2008 Salı


Doğu Akdeniz Zeytin ve Zeytinyağı Zirvesi 25-26 Ocak tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilecek. Zirveye Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katılacak.

Doğu Akdeniz Zeytin Birliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Adana İl Tarım Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı'nca ortaklaşa düzenleniyor. İki gün sürecek 'Doğu Akdeniz Bölgesi Zeytin ve Zeytinyağı Zirvesi'ne bakan Eker'in yanı sıra TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Vahit Kirişçi'nin yanı sıra, Tarımsal Üretimi Geliştirme (TÜGEM) Genel Müdürü Talat Şentürk ve bakanlık diğer üst düzey yöneticileri de iştirak edecek.

Zirvede Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Çetin, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan yaşanan sorunları dile getirecek. Doğu Akdeniz Zeytin Birliği (DZAB) Başkanı Mehmet Güler, zirvede zeytin yetiştiriciliği, sulama, hastalık ve zararlılar, çeşit seçimi, hasat, zeytinyağı üretimi ve üretim teknolojisi gibi konuların ele alınacağını söyledi.

No comments: