Thursday, January 10, 2008

Zeytinyağında iddialı markayız


Efendioğulları Zeytinyağı Ege Bölge Müdürü Özüçelenk, 3 ayda 230 noktada tüketiciye ulaştıklarını belirterek, "Hedefimiz tüm ülkeye yayılmak" dedi

ÖZGÜ ERÇETİNGÖZ
Yeni Asır
10 Ocak 2008,Perşembe


Efendioğulları Zeytinyağı Ege Bölge Müdürü Hakan Özüçelenk, Türkiye genelinde bayilikler vereceklerini söyledi
3 ay önce Egeli tüketiciyle buluşan Efendioğulları Zeytinyağı, kalitesi ve lezzetiyle kısa sürede Türkiye'nin önde gelen firmaları arasına girmeyi hedefliyor. İzmir'i pilot bölge olarak seçtiklerini ve kısa sürede Ege Bölgesi'nde 230 satış noktasında yer almayı başardıklarını dile getiren Efendioğulları Zeytinyağı Ege Bölge Müdürü Hakan Özüçelenk, "Bundan sonraki süreçte Türkiye çapında bayilikler vermeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Tanıtım kitapçığı
Firma kurucularının 3 kuşaktır zeytincilikle uğraştıklarını dile getiren Özüçelenk, üretimi Torbalı'daki tesislerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesine de sahip olan firmanın son derece hijyenik koşullarda üretim yaptığına dikkat çeken Özüçelenk, şöyle konuştu: "Tesislerimizde 50-60 ton arası zeytini işleterek günlük 10-12 ton arası zeytinyağı ambalajlıyoruz. Bu yıl ise toplam 1500-2000 ton arası ambalajlı ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyoruz."
Türkiye'de zeytinyağı tüketiminin halkın yeterince bilgilendirilmemesi nedeniyle az olduğunu ifade eden Özüçelenk, bu konuda geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını da söyledi. Marka çalışmalarının yanı sıra öncelikli hedeflerinin halkı zeytinyağı kullanımı konusunda bilinçlendirmek olduğunu dile getiren Özüçelenk, "Hazırladığımız kitapçıklarla tanıtımlara devam ediyoruz" dedi.

Ambalajlı ürün alın
Açıkta ve dökme olarak satılan zeytinyağları konusunda halkın daha dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Özüçelenk sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüketicinin pazaryerlerinden dökme zeytinyağı alması yanlış. Tüketicilerimiz markalı ve ambalajlı ürünleri tercih etmeli. Ambalajlı ürünler Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın belirlediği asit seviyesine uygun olarak üretilmiştir. Açık satılan yağlarda ise asit seviyesi oldukça yüksektir. Bu da insan sağlığı için oldukça zararlıdır."

No comments: