Thursday, January 10, 2008

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İHRACATÇILARININ GURUR TABLOSU


Zeytin ve Zeytinyağı İhracatında en fazla ihracat yapan firmalar için Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından “Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni” düzenlendi.

EZZİB üyeleri 8 kategoride 24 ödül aldı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ödül töreni kapsamında; 2006 Yılında Ambalajlı Zeytinyağı, Tescilli Türk Malı Zeytinyağı, Tescilli Türk Malı Sofralık Zeytin İhracatı, Ambalajlı Sofralık Zeytin İhracatı, Genel Sofralık Zeytin İhracatı ve Genel Zeytinyağı İhracatı kategorilerinde, 2007 yılında ise Genel Zeytinyağı İhracatı ve Genel Sofralık Zeytin İhracatı kategorilerinde en fazla ihracat yapan ilk 3’er firmaya ödül verildi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye’nin ihracat politikasında markalı ürün ihracatına yönlenmek zorunda olduğunu ve katma değeri yüksek mal ihraç etme gereğini her platformda ifade ettiğini, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği olarak buna canı gönülden inandıklarını söyledi. Güreli, “Türkiye katma değeri yüksek, kabilse kendi markası ile zeytin ve zeytinyağını satabilmeli, hedefte bu olmalı. Bunun için çaba göstermek lazım. Bu çok çabuk kat edilecek bir yol değil. O yolu kat eden arkadaşlarımız bugün ödül alacaklar. Diğer arkadaşlar da onları takip edecek.” diye konuştu.

2008 YILI GÜZEL OLMAYACAK
Zeytin ve Zeytinyağı Sektöründe, 2008 yılının Küresel ısınma nedeniyle güzel bir yıl olmayacağını da belirten Güreli şöyle konuştu: “Bu sene küresel ısınmadan dolayı 2008pek hoş geçecek gibi gözükmüyor. Gerek hammadde açısından, gerek dünya fiyatları açısından. Biz belki de arkadaşlarımızı daha moralli tutarız diye ödül vermek istedik. Devlette zaman zaman bu taktiği uygular. Ümit ederim bir gelenek olur.”
Ege İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl düzenlenen Başarılı İhracatçılar Ödül Törenlerinde, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nde zeytinyağı ürününün daha pahalı bir emtia olduğu ve miktarsal boyutu daha yüksek bir ürün olduğu için zeytinyağı ihracatçılarının daha yüksek ihracatlar yapması nedeniyle ödüllerin zeytinyağı ihracatçısı firmalar tarafından alındığını, zeytin ihracatçılarına ödül verememe gibi bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan Güreli, bu amaçla zeytin ve zeytinyağı sektöründe değişik kategorilerde bir ödül töreni düzenleme kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper ise, özellikle ambalajlı ve Türk Malı ile ihracatın günümüzde daha da önem kazandığını bu tür ihracat yapan firmaları teşvik etmek amacıyla kategorilere ayırmayı öngördüklerini söyledi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği “Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”ne, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları katıldı.

No comments: