Tuesday, January 22, 2008

Mustafakemalpaşa'da 'Zeytin Kara Koşnili' Hastalığı ile Mücadele Başladı


Cihan Haber Ajansı
22 Ocak 2008 Salı


Mustafakemalpaşa İlçe Tarım Müdürü Sıtkı Satı, yaptığı açıklamada 'Zeytin Kara Koşnili' bulaşık bahçelerde ilaçlı mücadelenin başladığını söyledi.
Hastalıkla mücadelenin Ocak-Şubat aylarında hava sıcaklığının 4 ile 14 derece olduğu durgun havalarda yapıldığı takdirde amacına ulaşacağının altını çizen Satı, zeytin ağacının dallarında üreyen bu zararlının dalların öz suyu ile beslendiğini ve dalların üzerine yapışkan bir sıvı salgıladığına dikkat çekti. Satı, "Zararlı dalların özsuyunu emerek dalların ve devamında ağacın kurumasını sağlıyor" dedi.

Mustafakemalpaşa'da az da olsa bazı zeytin ekili alanlarda görülen Kara Koşnili hastalığı için bu dönemlerde yazlık yağlar denilen ilaçlarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Sıtkı Satı, "İlçe Tarım Müdürlüğü olarak çiftçilerimizi broşürler ve bire bir konuşmalar slayt gösterileri ile uyarmaktayız. Mustafakemalpaşa'da 4420 dekar alanda yaklaşık 146 bin adet zeytin ağacı bulunuyor. 1250 çiftçimiz geçimini zeytinden sağlıyor" şeklinde konuştu.

No comments: