Wednesday, January 09, 2008

Kanola yağı mutfaklara giriyor


Sağlık açısından en yararlı yağ olarak bilinen ve diyetisyenlerce de tavsiye edilen kanola yağı, Türk mutfaklarına da giriyor. Aymar firması, yüzde 10 daha ucuz kanola yağını piyasaya sundu.

Rota Haber
03 Ocak 2008


Yemeklik yağ pazarına yeni alternatif geldi. Ayçiçek yağından % 10 ucuz olan kanola yağını sunan Aymar'ın Başkanı Özyurt, 'Bu yağın pazar payını % 9'a çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

Dünyada sağlık açısından faydalı bir yağ olarak bilinen, diyetisyenlerin de önerdiği bitkisel kanola yağı, Türkiye'de mutfaklara giriyor. Aymar, ayçiçek yağına göre yüzde 10 daha ucuz olan kanola yağını piyasaya sundu.

'ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ'
Aymar Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Özyurt, ulusal zincir marketlerde satışa sunulan kanola yağının pazardaki yerini büyütmeyi ve sektöre öncülük etmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayçicek yağının Türkiye yemeklik sıvı yağ pazarındaki payının yüzde 70, kanola yağının pazar payının ise yaklaşık yüzde 1-1.5 olduğunu anlatan Özyurt, bu rakamı yüzde 8-9'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

'SAĞLIĞA YARARLI'
Kanola yağının sağlık açısından da son derece faydalı bir yağ olduğunu ifade eden Özyurt, şöyle devam etti: "Bu yağ piyasadaki tüm yağlarla karşılaştırıldığında en düşük doymuş yağ içeriğine sahip. Ayrıca kanola yağı Amerikan Gıda Birliği'nden 'Ürün Kabul Ödülü' ve Amerikan Sağlık Vakfı'ndan 'Yılın Sağlıklı Ürün Ödülü'nü aldı. Türkiye'de tüketimi düşük olmasına rağmen, dünyada en çok tercih edilen yağlardan biri."

No comments: