Wednesday, January 23, 2008

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde Düzenlenen Zeytin Bakım ve Budama Kursu Tamamlandı


İhlas Haber Ajansı
23 Ocak 2008 Çarşamba


Aydın'ın Koçarlı İlçesi’nde Aydın Tarım İl Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen zeytin budama ve bakım kursu tamamlandı. Kursu başarıyla tamam 31 kursiyere sertifikaları verildi.
Aydın Tarım İl Müdürlüğü Çitçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, son olarak Koçarlı’ya bağlı Sapalan Köyü’nde düzenlenen zeytin bakım ve budama kursunun da başarıyla tamamlandığını söyledi. Sapalan’da yaşayan köylü vatandaşların önemli gelir kaynakları olmaması nedeniyle başka köylere zeytin budamaya giderek geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Öztürk, “Açılan bu kursa katılan köylü vatandaşlarımıza zeytin ağaçlarının bakımı, budaması, zeytin ve zeytinyağının dünya ve ülkemizdeki yeri, yetiştirme koşulları, toprak işlemesi, bahçe tahsisi, fidan yetiştiriciliği, çeşit seçimi, aşılama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ve hasat gibi konularda teorik bilgiler verildi. Budama konusunda ise teorik bilgilerle birlikte, çiftçilerimize arazide uygulamalı eğitimlerde uygun budama yöntemleri öğretildi” dedi.

Başka geçim kaynağı olmadığı için yevmiye ile budama işlerine giden köylülerin kurslardan çok memnun kaldıklarını dile getiren Sadettin Öztürk, çiftçilerin kurslardan istifade ettiğini ve budama konusundaki eksikliklerin giderildiğini kaydetti. Katılımcıların verilen eğitimlerin adından zeytin ağaçlarındaki bakım ve budama işlemlerini tekniğe uygun şekilde yapacağını ifade eden Öztürk, bu sayede hem vatandaşların gelirinin artacağını hem de ağaç verimlerinin yükseleceğini sözlerine ekledi.

No comments: