Tuesday, January 15, 2008

Edremit'te Zeytin Hasat Sonu Şenliği Heyecanı


Kaynak : http://www.korfezinsesi.com/

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı,Edremit Belediyesi önderliğinde gerçekleştiriliyor.

Edremit Belediyesi önderliğinde, Edremit Ticaret Odası (ETO), Edremit Ticaret Borsası (ETB) ve Edremit Ziraat Odası'nın (EZO) iş birliğiyle düzenlenecek olan 3. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı, 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fuarın, sabah saat 11.00'de açılacağını söyleyen yetkililer, saat 12.00'de de keşkek, nohut ve pilavdan oluşan geleneksel hasat yemeğinin yenileceğini belirtti. Saat 15.00'da başlayacak olan 'Zeytin Geleceğine Bakış' konulu paneli ETO Başkanı Erol Ürer ile ETB Başkanı Tarkan Denizer'in yöneteceği, Ali Nedim Güreli ve Tariş Zeytin Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin'in de konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan programın sonunda ise 'Edremit'te Zeytin Zamanı' konulu okullar arası resim yarışması ve ödül töreni düzenlenecek.

Etkinliklerin son gününde ise Müderriszade zeytinyağı fabrikası ziyaret edilecek ve öğle yemeğinin ardından moderatör Hasan Açanal tarafından zeytinyağı tanıtımı yapılacak. Oda ve belediye yetkilileri, şenlik ve fuar organizasyonuna tüm Edremitliler'i ve bölge halkını davet etti.

No comments: