Tuesday, January 08, 2008

Marmarabirlik kampanya ile 30 bin 848 ton alım yaptı


Dünya
08 Ocak 2008,Salı


BURSA - Marmarabirlik'in, 2007-2008 zeytin alım kampanyasında sona yaklaşıldı. Birliğe bağlı 8 kooperatiften Edincik dışındakiler kampanyayı bitirdi. Kampanya süresince birliğin aldığı zeytin miktarı 30 bin 848 ton, bedeli de 73 milyon 706 bin YTL oldu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, kampanyanın birlik açısından son derece olumlu geçtiğini, uzun yıllardır almayı düşledikleri kalibrajlarda ürün aldıklarını söyledi. Taviloğlu, kampanya başında resmi ya da gayri resmi her türlü verinin çok sapma gösterdiğini, rekoltenin 100 bin tonun üzerinde olması beklenirken birlik olarak aldıkları zeytinin 30 bin 848 ton olduğunu ifade etti. Taviloğlu, "Ancak, ne tüccar bu miktarlarda zeytin aldı, ne de üretici kabına koydu. Rekolte tahminleri çok afakiydi ve buna rağmen Marmarabirlik yaklaşık 31 bin ton zeytin aldı" dedi.

Kalite ve kalibraj bakımından iyi bir kampanya dönemi geçirdiklerini kaydeden Taviloğlu, "İri taneli zeytini gereğinden biraz daha fazla aldık. Kalibraj dağılımı, birliğimizin önümüzdeki satış politikalarına uygun gerçekleşti. Ürünü en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Taviloğlu, zeytin bedellerinin ödenmesine ilişkin olarak da, daha önce duyurdukları takvime göre kalan yüzde 60'ın Temmuz 2008'de ödeneceğini, ancak uygun bir kaynak bulunması halinde ödemeyi geçen yıl olduğu gibi öne çekebileceklerini anlattı.

No comments: