Friday, January 11, 2008

ECE ZEYTİNLERİ 4 BİRİNCİLİKLE 4 KÖŞE OLDU


ZEYTİN İHRACATINDA ECE ZEYTİNLERİ HER KATEGORİDE BİRİNCİ OLDU

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen, “Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”nin yıldızı Ece Markası ile üretim yapan Yeniçağ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Ece Zeytinleri, 4 kategorinin dördünde de birinci oldu.

2006 yılı verilerine göre, Tescilli Türk Malı Sofralık Zeytin İhracatı, Ambalajlı Sofralık Zeytin İhracatı, Genel Toplam Zeytin İhracatında birinci olduklarını belirten Ece markası ile üretim yapan Yeniçağ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökalp, 2007 yılında da kesinleşen tek kategori olan Genel Toplam Zeytin ihracatında birinci olduklarını, 4 dalda da birinci olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

ECE ZEYTİNLERİ 25 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR
Ece zeytinleri olarak , ulusal ve uluslararası standartlara ve mevzuatlara uygun üretim yaptıklarını anlatan Gökalp, “Firmamız TSE ve Uluslararası geçerliliğe sahip ISO 9001:2000 belgesi ve HACCP belgesine sahip. Üretimimizin yüzde 50’si yurtiçinde , yüzde 50’si ise Avusturya, Hollanda, Almanya, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Kosova, Amerika, Kanada, Irak, İran, Pakistan ve Türki Cumhuruyetleri başta olmak üzere 25 ülkeye ihraç ediliyor. İhraç edilen tüm ürünler kendi markamızla ve ağırlıklı olarak 1 kilogramın altındaki küçük ambalajlarda gönderiyoruz. Hedefimiz, Ece markasıyla tüm dünya raflarında yer almak, markamızı, firmamızı ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak. Bu nedenle kaliteli, güvenli ,dünya standartlarında, istikrarlı bir üretim gerçekleştiriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli fuarlara katılarak firmamızı ve ülkemizi tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ece Zeytinleri olarak, 1993 yılında Akhisar’da 8 bin ton yıllık kapasite ile Türkiye’de özel sektöre ait ilk modern zeytin işletmesini kurarak, yurtiçi ve yurtdışında kendi markalarıyla sofralık zeytin üretim ve ticaretine başladıklarını anlatan Gökalp, şöyle konuştu: “Bugün ise firmamız 32 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekare kapalı alanda yıllık 15 bin ton kapasiteye ulaştı. Siyah zeytin, yeşil zeytin, biberli yeşil zeytin, dilimli zeytin ,soslu zeytin, zeytin ezmesinden oluşan ürünlerimizin yüzde 80’i küçük ambalajlarda satılmaktadır. Bu ürünler pastörizasyon veya sterilizasyon veya inert gaz altında muhafaza edilerek, Ece, Oriyent, Sofa markalarıyla sağlıklı olarak müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.”

Ece Zeytinleri olarak, 14 yıldır Türkiye’de zeytincilik sektörüne daha faydalı olabilmek için kesintisiz çalıştıklarını anlatan Ece Zeytinleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökalp, “Sürekli kendi markamızla ve ambalajlı olarak zeytin ihracatını hedefledik ve bu günlere ulaştık. Firmamız zeytin sektörünün gelişmesi ve dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için sektörümüz adına, üreticilerle, sanayici ve ihracatçılarla yapmış olduğu işbirliğini bundan sonra da yapmaya devam edecektir” diyerek sözlerine son verdi.

No comments: