Monday, November 12, 2007

Ayvalık'ta Zeytin Hasat Dönemi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı


İhlas Haber Ajansı
12.11.2007

Balıkesir'in Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında yapılan "Zeytin Hasat Dönemi" adı altındaki bilgilendirme toplantısına çok sayıda üretici katıldı.

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda asıl konu ana gündem maddeleri ile ele alındı. Zeytin alım yerlerinin ve seyyar zeytin alımı yapanların kontrol edilerek hırsızlık sonucu elde edilen zeytinlerin alımı ve satımının engellenmesi, yabancı tayfaların kontrolünün sağlanması ve mesai saati dışında tayfaların zeytin arasında dolaşmalarının engellenmesi gibi konularının dışında, hasada başlayacak üreticilerin Koruma Başkanlıklarından toplama izinlerini almaları, yanlarında bulundurmaları belge gösteremeyenlerin ise toplamalarına engel olunması, aynı zamanda mal sahibinin mutlaka hasat yapan tayfanın yanında bulunması konuları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Üreticinin bilgilendirildiği toplantıda, kırsal alandaki tayfa damlarının sağlık koşullarına uygunluğunun denetlenmesi gibi konular da ele alındı.

Başak zamanının tespiti, ilanı ve bundan önce başak toplanmanın engellenmesi, bunlara uymayanlar hakkında ise yasal işlem yapılacağı bilgisi verildi.

No comments: