Tuesday, November 20, 2007

Zeytine İlgi Artıyor


İhlas Haber Ajansı
19.11.2007


Mersin'in Erdemli ilçesinde, son yıllarda üreticilerin zeytine olan ilgisinin arttığı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, ilçede üreticilerin zeytine her geçen gün daha fazla ilgi göstermesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, Erdemli'de 6 bin dönümde sofralık zeytin, 7 bin 500 dönümde de yağlık zeytin üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. Tun, "Bu yıl ilçemizde 3 bin ton sofralık zeytin, 2 bin tonun üzerinde de yağlık zeytin üretimi gerçekleşmesini bekliyoruz. İlçemizde üreticilerimizin zeytin fidesi talebi her geçen gün artıyor. Biz de üreticimizin zeytine olan talebini karşılamak için muhtarlarımızın öncülüğünde tanesi 1.5 YTL olan zeytin fidesi talepleri alıyoruz" dedi.

Üreticilerin en çok "Gemlik" cinsi zeytine ilgi gösterdiğini vurgulayan Tun, Erdemli'de zeytinin önemli bir ekonomik değer olduğunu kaydetti.

Tömük beldesinde zeytin üretimi yapan Nefise Çabuk da, ürettikleri zeytinin kalitesinden memnun olduklarını belirterek, "Bu yaz birçok yerde küresel ısınmadan dolayı verim düşüklüğü yaşandı. Ancak buralarda su sıkıntısı yaşanmadığı için zeytinlerimizin kalitesinde de bir düşüklük yaşamadık" diye konuştu.

No comments: