Friday, November 30, 2007

Çukurova'da zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar zeytin üretimine bağlı sanayiyi de geliştiriyor..


www.tarimmerkezi.com
29-Kasim-2007,Persembe

Çukurova bölgesinde zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar zeytin üretimine bağlı sanayiyi de geliştiriyor.
Bölgede zeytin üretiminin artmasına paralel olarak zeytin işletmeciliğinin de gerekliliğine inanan emekli öğretmen İlhan Şahin bu amaçla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulanan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı”na zeytin işleme tesisi projesini sundu. Projesi kabul gören Şahin, Karaisalı’da ilk etapta 15 kişiye iş imkanı sağlayacak tesisin kurulması için çalışmalarına başladı.
Bir süre önce hazine arazilerinin zeytin üreticilerine cazip koşullarla tahsis edilmesinden yola çıktığını belirten Şahin, “Önümüzdeki yıllarda bölgede muazzam bir zeytin üretimi yaşanacak. Üretilen bu zeytinin işlenmesi için de tesislere ihtiyaç olacak. Bundan yola çıkarak Karaisalı’da bir zeytin işleme tesisi kurmaya karar verdik. Bu konuda yerel yöneticilerimizden de bölgeye hizmet verecek, üreticilerimizin zeytinlerini değerlendirecek ve ilk etapta 15 kişiye iş imkanı sağlayacak bu projeye destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

1 comment:

Anonymous said...

çok yapar o karı ancak tesin emmimi yedi gibi