Thursday, November 22, 2007

“Benim zeytinim acı olamaz!..”


SKSF’li minikler bu kez de “zeytin kurmayı” öğrendiler. Minik elleriyle tuzlama siyah zeytin ve salamura yeşil zeytin yapan SKSF Özel Selçuk Soyer Anaokulu öğrencileri yaptıklarından o denli emindiler ki sonucu şöyle özetlediler: “Benim zeytinim acı olamaz!..”

Bornova Mankuyu’da kurulu bulunan Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesi içindeki TC. MEB Özel Selçuk Soyer “Can’ım Okulum” Anaokulu minikleri her geçen gün başka bir etkinlikle hayata karşı daha bilinçli yürüyorlar. Tüketmiş oldukları gıdaların nasıl yapıldığını, mutfakta ne gibi işlemlerden geçtiğini minik öğrenciler teker teker yine dokunarak öğrendiler. Daha önce kolları sıvayıp mutfakta turşu, kurabiye vb gibi yiyeceklerini kendileri yapan minikler şimdi de “zeytin kurmayı” öğrendiler.

Minik öğrenciler öğretmenlerinin gözetimi eşliğinde bu seferde kavanozların içerisine yeşil zeytin, torbalara da tuzlama siyah zeytin yapmayı öğrendiler. Hayatlarında unutamayacakları, her zaman hatırlayacakları güzel anıları okullarında yaşayan minik öğrenciler zeytin yapımı sırasında arkadaşlarına bakarken yine şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Sırayla tüm öğrencilerin yapmasına izin verilen zeytin tuzlama işleminde öğrenciler daha sonraki günlerde işlerinin takipçisi olacaklarına dair söz vermeyi de unutmadılar. Yeşil zeytinleri kavanozlara dolduran minik ellerin heyecanı görülmeye değerdi. Miniklerin birinin “Benim kurduğum zeytin acı olmayacak…” demesi günün esprisi oldu.

No comments: