Wednesday, November 07, 2007

Marmarabirlik: "Orhangazi'ye Modern Bir Depo Yapalım"


Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, Orhangazi'deki zeytin depolarının şehir içinde olmasından kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu, daha uygun bir yerde ilçenin ihtiyacını karşılayabilecek depo yapabilmeleri için, eski depoların güncel değerinden işlem görmesi gerektiğini söyledi.

(Cihan Haber Ajansı)
06.11.2007

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, Orhangazi'deki zeytin depolarının şehir içinde olmasından kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu, daha uygun bir yerde ilçenin ihtiyacını karşılayabilecek depo yapabilmeleri için, eski depoların güncel değerinden işlem görmesi gerektiğini söyledi. Taviloğlu, "Belediye, söz konusu alanda İmar Kanunu'nun 18. maddesini uygularsa, biz de fedakarlık yaparız. Yüzde 50'sine imar durumu verilirse, elde edilecek kaynakla biz de şehrin dışında çevreye zarar vermeyen bir depo inşa edebiliriz" dedi.

Başkan Taviloğlu, Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz tarafından ilçede düzenlenen Zeytin Festivali'nde de gündeme getirilen depolarla ilgili açıklama yaptı. Taviloğlu, "Çevreye saygısı olan bu kurumun başkanı olarak Orhangazi'nin merkezinde salamura suyu ile zeytin stoklayan bir deponun olmasına ben de karşıyım. Burada bu işin artık yapılmaması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. Yıllar önce büyük gayretlerle alınmış 16 dönüm civarındaki gayrimenkulün çok kıymetli olduğunu söyleyen Taviloğlu, bu mülkün, üretici ortaklar adına en iyi değerden işlem görmesini sağlamak zorunda olduklarını anlattı. Taviloğlu şunları söyledi: "Burada akla yakın iki tane yöntem var. Birincisi; Belediye, İmar Kanunu'nun 18. maddesini uygulayarak, düzenlemeden sonra geri kalanına civardaki emsallere göre imar durumu verebilir. Bu konuda biz de fedakarlık edebiliriz. İlçe halkının kullanımına kalacak alan yüzde 50'yi bulur. Böylece Marmarabirlik'in gayrimenkulu en rantabl bir şekilde değerlendirilerek, buradan elde edilecek kaynakla yine Orhangazi'de yeni bir depo yapılabilir. Bu yapılamıyorsa, o zaman alanın tamamının belediye tarafından istimlak edilmesi gerekir. Bu konuda da karşılıklı olarak taraflar hukuki hakkını kullanır, sonucuna da katlanılır. Kimsenin birbirini suçlayacak dayanağı kalmaz."

No comments: