Wednesday, November 07, 2007

Gaziantep'te 50 Bin Dekarlık Zeytin Ormanı Kuruldu


(SMR-ST-Y)(İhlas Haber Ajansı)
07.11.2007


Gaziantep Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, 2003 yılından buyana 1 milyon adet zeytin fidanı dikimi yapıldığını söyledi. Yılmaz, şu ana kadar 50 bin dekarlık zeytin sahası oluştuğunu belirtti.

Değişen iklim koşulları, kuraklığın etkilerini azaltmak ve ülkenin çöl olmasını önlemek amacıyla ağaçlandırmaya hız verdiklerini belirten Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, 2003 yılından buyana Gaziantep'te 1 milyon zeytin fidanı diktiklerini ve bu sonbaharda 100 bin zeytin fidanı daha dikeceklerini kaydetti.

Ülkenin çölleşmesini önlemek amacıyla, meraların korunmasına ve ağaçlandırmaya önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Diğer illerde ağaçlandırma çalışmaları meyvesiz ağaçlarla yapılırken biz meyveli bitkilerle ağaçlandırma yapıyoruz. Böylece üçüncü, dördüncü sınıf tarım arazilerini ağaçlandırarak verimli hale getiriyoruz. Her türlü yağmur, rüzgar erozyonuna açık olan bu alanlarda erozyonu önlüyoruz.Yağışın sel haline gelmesini engelleyerek toprağın suya doymasını sağlıyoruz. Hem topraklarımız çölleşmiyor hem de çiftçilerimiz meyveli ağaçlandırma yaptığımız için gelir elde ediyor"dedi.

Gaziantep’te Dülük Ormanı büyüklüğünde zeytin fidanlarından oluşan bir orman kurduklarını belirten Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, “Bu sonbaharda 100 bin zeytin fidanı daha dikeceğiz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın teşvikleri ile 2003 yılından buyana 1 milyon zeytin fidanı diktik. Gaziantep’te Dülük Ormanı büyüklüğünde yani 50 bin dekarlık bir alanda adeta zeytin ormanı oluşturduk" diye konuştu.

No comments: