Friday, November 09, 2007

İskenderun'a Bağlı Derekuyu Köyünde Zeytin Hasadı Başladı


(Cihan Haber Ajansı)
09 Kasım 2007 Cuma


Hatay'ın İskenderun ilçesinde zeytin mevsiminin gelmesi ile köylerde hummalı bir çalışma başladı. Özellikle bayanlar tehlikeyi göze alarak 5-10 metre yüksekliğindeki ağaca çıkarak zeytin toplamaları dikkat çekiyor.

Hatay'ın en kaliteli ve verimli zeytinlerinin üretildiği İskenderun'a bağlı Derekuyu köyünde zeytin hasadı başladı.

Derekuyu köyünde zeytin hasadında erkekler otururken, zeytinleri toplamak kadınlara düşüyor. Tehlikeyi göze alarak çıktıkları zeytin ağaçlarında bir yılın hasadını toplamak için sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar çalışan Derekuyu köylüleri bu yıl da zeytinde bereket yılı olduğunu ifade ediyor.

Zeytin fiyatlarının bu yıl 5 ila 6 YTL arasında değiştiğini söyleyen Dere kuyu köylüleri, zeytin toplamanın hem zevkli, hem de tehlikeli bir iş olduğuna dikkat çekiyor.

Derekuyu köyünde 10 metre yüksekliğinde zeytin ağacına çıkan Nuray Bilhan ise, köylerinde zeytinleri bayanların topladıklarını belirterek, "Tehlikeli de olsa çıkıp zeytinlerimizi topluyoruz, bir yılın emeğini kendi ellerimizle toplamak zahmetli" derken, Derekuyu köyünde zeytin tarlası olan Ramazan Geyik ise, "Bizim köyde zeytinleri hanımlar toplar biz de hasadı pazarlara götürürüz. Bu iş zahmetli olduğu kadar da zevkli, bazen tehlikelide oluyor ancak dikkat ettiksen sonra bir sorun olmuyor." dedi.

No comments: