Tuesday, November 13, 2007

Zeytinciliği geliştirmek için projeler hazırladık


NİHAT DELİBAŞI-Yeni Asır
13 Kasım 2007, Salı


Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Genel Kurulu Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde yapıldı.
Kurucular Kurulu Başkanı Mustafa Tan, UZZK'yı istemeyen kesimler olmasına rağmen yollarına devam edeceklerini söyledi. Hedeflerinin Türk zeytinyağını şaha kaldırmak olduğunu kaydeden Tan, "Bizi istemeyenler olabilir, ancak biz yolumuza bakıyoruz. Hedef Türk zeytinciliğini ayaklandırmak, şaha kaldırmak" dedi. Tan ayrıca sürekli tartışma konusu olan primi de maliyet hesabına göre belirleyerek bu konuda yaşanan tartışmalara son vereceklerini kaydetti.
Tan, dünyaya Anadolu'dan yayılan zeytinyağının Türkiye'de misafir konumuna düştüğünü öne sürerek, "UZZK, sektörün buluşma noktası olacaktır. Zeytinciliğin şaha kalkması için çok önemli projeler uygulayacağız" dedi.
Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Kutlu da halen 115 milyon olan zeytin ağaç varlığının 180-200 milyona çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.
Prim tartışmalarına girmeyeceğini belirten Tan, "Bizim amacımız, primin bir sisteme bağlanması olacak" dedi. Seçimler sonunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Tan, Hüsmen Solmaz, Ahmet Selim Kantarcı, Murat Narin, İsmail Muzaffer Eren, Yahya Ali Osman Ağacık, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ummuhan Tibet, Mehmet Cavlı.

No comments: