Friday, November 23, 2007

Çiftçilere Zeytin Fidanı Dağıtılacak


İhlas Haber Ajansı
23 Kasım 2007 Cuma

Antalya’nın Serik İlçesi’nde Ziraat Odası çiftçilere zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirecek.

Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri oda üyesi olan çiftçilere ihtiyaçları nispetinde zeytin fidanı dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Başkan İleri, tüm köy muhtarları ve oda delegeleriyle bir çalışma başlatacaklarını ve ihtiyaç tespitinin ardından çiftçilere düşük maliyetle gemlik tipi sofralık ve yağlık zeytin fidanı dağıtılacağını aktardı.

Başkan İleri, Ziraat Odası’nın kar gözetmeden yapacağı fide dağıtımı çalışması için muhtarları ve oda delegelerini bilgilendirmeye başladıklarını söyledi. Bilgilendirme çalışmasının ardından ihtiyaçları net olarak ortaya çıkacağını belirten İleri; “Çiftçilerimiz ister kendi muhtarlarına veya ziraat odası delegelerine ihtiyaçları nispetindeki zeytin fidanı miktarını yazdıracaklar. Biz oda olarak üyelerimizin ihtiyaç miktarını belirledikten sonra fidanları getirterek, kar payı almadan sadece maliyet fiyatına çiftçilerimize dağıtımını yapacağız. Dileyen çiftçilerimiz Ziraat Odasına gelmek suretiyle de talep ettiği fidan miktarını yazdırabilirler" dedi. Başkan İleri yapacakları bu uygulama ile bakım ve zahmet gerektirmeyen zeytinciliği bölgeye aşılamak ve çiftçiler içinde bir yan gelir olmasını amaçladıklarını dile getirdi.

No comments: