Tuesday, November 06, 2007

Lio'nun fabrikası ikinci kez satışta


Referans Gazetesi

Başta bankalar ve finansal kuruluşlar olmak üzere alacaklılarıyla bir türlü borçlarını yeniden yapılandıramayan Lio Yağ'ın İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası ikinci kez satışa çıktı. Karşıyaka 3. İcra Müdürlüğü'nün daha önce 5 Ekim'de olarak belirlediği satış tarihi, Lio Yağ ortaklarının fabrika değerinin düşük belirlendiği itirazı nedeniyle iptal edilmişti. Açık artırma yöntemi ile yapılacak yeni satış için 4 Aralık 2007 tarihi belirlendi. Karşıyaka 3.İcra Müdürlüğü, bu satışta da firmanın 23 bin 350 metrekarelik alan üzerinde yer alan tesisini 10 milyon 723 bin YTL muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı.

İkinci satış 14 Aralık'ta

Toplam arsa değerine 4 milyon 319 bin YTL, 4 bin 102 metrekare büyüklüğündeki fabrika binasına ise 1 milyon 753 bin YTL değer biçen mahkeme, idare bina, rafineri binası, sosyal tesis, atölye, ilave tesis ve biyodizel tesisi için ise yaklaşık 5 milyon YTL değer belirledi. Satışta tahmin edilen kıymetin yüzde 60'ına ulaşılamaz ise ikinci satış 14 Aralık 2007 tarihinde yapılacak. Bu satışta teklif edilecek tutarın, kıymetin yüzde 40'ını ve satış masraflarını geçmesi yeterli olacak.

Önemli bölümü Yapı ve Kredi Bankası olmak üzere çeşitli banka ve finansal kuruluşlara 30 milyon doların üzerinde borcu olan Lio Yağ'ın yöneticileri Şevket Aksoy ve Ragıp Arsan, 23 Temmuz'da Lio Yağ tesislerinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında sonbaharda yeniden üretime geçmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Şevket Aksoy, Temmuz 2006'dan beri çalışmayan fabrikayı kasımda başlayacak yeni zeytinyağı sezonuna yetiştireceklerini açıklamıştı.

No comments: