Friday, November 30, 2007

Zeytinyağı Üretiminin Yüzde 7.5'ine Talibiz


30 Kasım 2007,Cuma
Haberler.com


Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Ravika zeytinyağının, Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin yüzde 7.5’ini karşılamak için gerekli alt yapıyı tamamladığını belirterek, cironun 2008’de 36 milyon YTL’ye, pazar payının ise yüzde 9’a çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun yatırımı olan Ravika Zeytinyağı merkezinin bulunduğu Ravika Köyü, basın mensuplarına gezdirildi. Keskin Keskinoğlu, Ravika Zeytinyağı’nın, iç ve dış piyasada kısa sürede gösterdiği ticari başarı ve tüketicilerden gelen talepler nedeniyle yatırımlarını artırma kararı aldıklarını bildirdi. Ravika’nın, yeni ürünlerle pazarı genişletirken, kapasitesini artırarak Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin 7.5’ini karşılayacağını ifade eden Keskinoğlu, şunları kaydetti:

4 MİLYON YTL YATIRIM: "Şirketler Grubumuz’un, 2005 yılında kurduğu ve bugüne kadar 4 milyon YTL yatırım yaptığı Ravika Zeytinyağının pazardaki iddiasını artırmak için 2.5 milyon YTL daha ek yatırım gerçekleştirildi. 2 yıl boyunca emin adımlarla ilerleyen ve sunduğu yeni ürünlerle pazarı hareketlendiren Ravika Zeytinyağı, yeni dolumhane yatırımıyla yıllık zeytinyağı dolum kapasitesini 12 bin tona ulaştırdı. Ravika böylelikle, Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin yüzde 7.5’ini karşılamak için gerekli alt yapıyı tamamladı."

19 MİLYON YTL CİRO: Ayvalık ve Akhisar zeytinlerinden soğuk sıkım olarak üretilen Ravika’nın, Türkiye’deki aktif pazarlama stratejisi ve uluslararası fuarlara yoğun katılımı ile başarılı bir yıl geçirdiğini bildiren Keskinoğlu, yılı yüzde 5’lik pazar payı ve 19 milyon YTL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Keskinoğlu, Ravika’nın, Fiji Adaları, Amerika, Kanada, Çin, Hong Kong, Rusya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Makedonya ve Kosova’ya ihracat yaptığını, gelecek yıl Singapur, Tayland, Norveç, Hırvatistan, Özbekistan ve Kazakistan pazarına da girmeyi planladıklarını kaydetti.

No comments: