Friday, November 30, 2007

Aydın Ortak Girişim


Hüseyin Doğan / Akşam
30 Kasım 2007,Cuma


Bugünkü yazımızda Aydın’a gideceğiz. Bir iş vesilesi ile Aydın’da Aydın Ortak Girişim A.Ş’nin zeytinyağı rafineri ve prina tesislerini ziyaret ettik. İlk güzel sürpriz bu oluşumun Yönetim Kurulu Başkanı olarak değerli hocamız Prof. Dr. Özcan Güven ile karşılaşmamız oldu. Yani Aydın Ortak Girişim, bir türlü yapamıyoruz denilen ortak sermaye ile bir araya gelerek iş yapma kültürünü oluşturmanın ötesinde bir de bu işin başına çok değerli bir insanı getirerek, oluşuma verdikleri değer ve ciddi bakış açısını belirlemişler.

Dünya piyasalarındaki rekabetin sınır tanımadığını, bırakın büyümeyi ve gelişmeyi ayakta durmanın bile zor olduğunu, uluslararası piyasalarda Türkiye’nin finansal ve ekonomik sıkıntıları nedeniyle rekabet gücümüzün düştüğünü hepimiz biliyoruz. Tüm bu kısıtlara ortak kollektif anlayış içinde paramızı ve aklımızı birleştirme kültürümüzün olmamasını da ekleyince Türk sanayisinin ne zor şartlar altında var olduğunu görmek çok kolay. Bu şartlardan çıkmak, ilerlemek ve büyümek için oluşması gereken şartlardan biri de akıl ve sermaye birlikteliğini sağlayarak sahaya güçlü çıkmak olduğu da herkesçe malum.

Her şey bu kadar açık ve aşikarken neden bunları yapamıyoruz dersek te, bu soruyu önce kendi yüreğimize sormalıyız. Birbirimize güvende mi bir sorun var, başkaları ile birlikte çalışmayı mı bilmiyoruz, dedikodu-kıskançlık gibi basit zafiyetlere mi teslim oluyoruz bunlara ben yorum getirmek istemem. Herkes kendisi cevapları kolayca bulabilir. Bunun yanında bölgemizde elbetteki denenmiş, bazıları başarılı olmuş, halen yürüyen, bazıları başarısız olup katılımcılarını üzmüş örneklerde var. Ancak, örnekler olumlu veya olumsuz ne olursa olsun, birlikte olmanın, birlikte çalışmanın değerini hepimiz biliyoruz. İşte tüm bu görünüm içinde Aydın’da işadamlarımızın, sanayicilerimizin bir araya gelerek oluşturdukları, bu oluşumu tebrik etmek istiyorum. Özcan Hocamızı dinledikçe sadece gelinen noktanın güzelliğini değil, kısa ve orta vadede varılması planlanan hedefleri duymak çok heyecan vericiydi. Aydın’da yıllar sonra, geç te olsa yaratılan bu sinerjinin başarı ile yürümesini ve bölgemizde örnek olmasını diliyoruz. Birlik güçtür, lütfen unutmayın.

2 comments:

Anonymous said...

Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains.
If you know of any please share. Many thanks!

Here is my blog post; bypass hand pruners

Anonymous said...

What's up friends, its great paragraph on the topic of teachingand entirely defined, keep it up all the time.

Also visit my blog - mazda rotary engine for sale