Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Monday, November 05, 2007
Gödence artık dünya markası
İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne bağlı Gödence Köyü’nde, zeytinyağından şaraba, kuru üzümden bala pek çok ambalajlı ürün üretiliyor. Kaynağından çıkan bu lezzetler, dünyanın pek çok yerine gönderiliyor
Milliyet -Ege
İZMİR DHA
5 Kasım 2007, Pazartesi
1993 yılından beri üretim atağındalar
TÜRKİYE’DE birçok il henüz kendi ürünüyle marka değilken, İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne bağlı Gödence Köyü, adını taşıyan gıda ürünleriyle yurtdışında tanınıyor. Köylüler, 1993’ten bu yana zeytinyağından sofralık zeytine, şaraptan bademe, kuru üzümden bala ve tarhanaya kadar pek çok ambalajlı ürün üretiyor. Gödence Tarımsal Kalkınma Kooparatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, ''Artık bir sanayi köyüyüz'' diyor.
Senede 200 bin ton zeytin işliyorlar
KOKULU, şöyle konuşuyor: ''Yerli ve yabancı müşteriler, köyümüze gelip alışveriş yapıyor. Başka illere kargoyla mal gönderdiğimiz de oluyor. Yılda 200 ton zeytin işliyor, 2 bin ton zeytinyağı üretiyoruz. Köyümüz, İyonların üretim merkeziymiş. Biz de 3 bin yıllık geleneği sürdürüyoruz. Her yıl İtalya’daki sempozyumlara davet ediliyoruz. Almanya’dan üretimde işbirliği teklifi var. Gödence adı marka oldu.''
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment